اصفهان به اندازه ۱۵ استان کشور شیر تولید می کند
اصفهان به اندازه ۱۵ استان کشور شیر تولید می کند
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: استان اصفهان قطعاً یک استان نمونه در کشور است، ما بزرگ‌ترین تولید کننده شیر کشور هستیم چرا که به اندازه ۱۵ استان از کشور شیر تولید می‌کنیم.

به گزارش الماس، حجت‌الاسلام سید اسماعیل حسینی مقدم عصر امروز در مراسم افتتاحیه همایش ملی منطقه‌ای امنیت غذایی، فرهنگ‌سازی غذای حلال اظهار کرد: در رابطه‌ با خوراک انسان قرآن، نبی اکرم و ائمه دستورات فراوانی صادر فرمودند که یکی از آن‌ها ذبح شرعی است.

مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان دامپزشکی با اشاره به عددهای اربعین که در قرآن به آن اشاره شده است، تصریح کرد: بارزترین مصداق عدد اربعین در میان همه اربعین‌ها که انسان را به‌طور جهشی کمال می‌رساند اربعین سید الشهداست.

وی با اشاره به حدیثی از امام عسگری گفت: این حضرت یکی از ویژگی‌های مؤمن را زیارت اربعین عنوان کردند که مراد اهل‌بیت و امام عسگری این است که انسان در اربعین توفیق تشرف داشته باشد.

شهرام موحدی مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در ادامه این مراسم اظهار کرد: استان اصفهان قطعاً یک استان نمونه در کشور است، ما بزرگ‌ترین تولید کننده شیر کشور هستیم چرا که به اندازه ۱۵ استان از کشور شیر تولید می‌کنیم.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان عنوان کرد: در طول سال بیش از ۱۳ میلیون نوبت سر واکسیناسیون دام انجام می‌دهیم و بیش از ۶۵۰ میلیون دز واکسن طیور در این استان مصرف می‌شود.

موحدی بیان کرد: استان اصفهان رتبه اول تولید بوقلمون کشور و رتبه اول تولید ماهی زینتی در کشور را داراست؛ بیشترین واحد پرورش طیور کشور در استان اصفهان است همچنین رتبه‌های دوم تا چهارم تولید تخم‌مرغ، گوشت سفید، گوشت قرمز و تولید عسل را نیز داریم.

وی خاطرنشان کرد: باید قبول کنیم همه استان‌ها در تلاش هستند که خیمه امنیت غذایی در کشور برپا باشد اما بدون شک ستون بی‌بدیل این خیمه، استان اصفهان است.

شهرام موحدی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد لبنیات صادره به روسیه از استان اصفهان صادر شده است، تصریح کرد: همکاران حوزه دامپزشکی سراسر کشور با یک خلوص شهادت گانه در حال فعالیت‌اند و این خلوص در همه دستگاه‌ها بی‌بدیل است، اما فعالیت در دنیای کنونی مادی، نیاز به معیشت مادی نیز دارد و امیدواریم مشکلات معیشتی همکاران حوزه دامپزشکی به‌زودی برطرف‌ شود.

قاسم رضائیان زاده در این مراسم با اشاره به ویژگی‌های گوشت خوب اظهار کرد: برای یک گوشت خوب در لاشه دام یکی از اساسی‌ترین موضوعات، رسیدن به جمود نعشی بوده که یکی از دلایل اصلی جمود نعشی خروج خون مکفی است.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی عنوان کرد: معمولاً ۵۵ درصد خون بدن دام از طریق ذبح خارج شود چرا که ۴۰ درصد خون در قلب، کبد، کلیه، طحال، روده و معده احشام می‌ماند و ۵ درصد خون باقی می‌ماند که آن ۵ درصد مقداری نیست که بخواهد موجب فساد لاشه شود.

رضائیان زاده بیان کرد: در محلی که ذبح انجام می‌شود، دو سیاهرگ اصلی و دو سرخرگ اصلی از این محل عبور می‌کند که با قطع این‌ها، تمام خون بیرون ریخته و همچنین یک عصب در این ناحیه وجود دارد که موجب می‌شود حین ذبح قلب پمپاژ کرده و خون بیشتری بیرون بریزد، ما با این فیزیک کشتار می‌توانیم به عدد ۵۵ درصد خروج خون برسیم.

وی با بیان اینکه در دنیا جدا از بحث اعتقاد مذهبی در دین اسلام، از نظر فنی به سمت ذبح شرعی به جهت رسیدن به لاشه با کیفیت برتر حرکت می‌شود، گفت: در حال حاضر ۲۶۴ کشتارگاه طیور و ۲۹۱ کشتارگاه دام چه سنتی و چه صنعتی داریم که ناظر ذبح شرعی در آن وجود دارد و دفاتر ذبح شرعی در استان‌ها و یک شبکه منسجم در کل کشور در این زمینه وجود دارد و ما اکنون برند صادرات حلال و مرغ حلال را دارا هستیم.

مهرداد مرادمند در مراسم افتتاحیه همایش ملی منطقه‌ای امنیت غذایی، فرهنگ‌سازی غذای حلال اظهار کرد: استان اصفهان یک استان پهناور با میزان ۱۰/۷ میلیون هکتار کل اراضی و ۵۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اراضی محدود کشاورزی و محدودیت‌ها در آب کشاورزی اصفهان تصریح کرد: باهمت کشاورزان، مدیریت خوب، همت جهاد کشاورزی و همچنین استفاده از علم و مراکز دانشگاهی سعی کردیم با افزایش بهره‌وری در استان، کمبودها را جبران کنیم.

وی افزود: با توجه به شرایط جایگزینی محصولات کم آب‌برو اصلاح باغات و استفاده از درختانی که به کم‌آبی مقاوم هستند در دستور قرار گرفت، همچنین در بخش گیاهان زراعی و گیاهان دارویی نیز تمرکزمان روی گیاهان کم آب بر بود.

مرادمند با بیان اینکه همچنین توسعه گشت گلخانه‌ای در دستور کار قرار دارد، گفت: استان اصفهان یکی از استان‌های پیشتاز در کشت گلخانه‌ای است که نزدیک به دو هزار و ۴۵۰ هکتار کشت گلخانه‌ای دارد و این مقدار در حال افزایش است.

وی گفت: اصفهان در تولید شیر رتبه اول کشور و همچنین در تولید گوشت با میزان ۷۱ هزار تن در سال رتبه دوم کشور را دارد و در گوشت سفید نیز ظرفیت بیش از ۲۰۰ هزار تن در سال را دارد.

مهرداد مرادمند با اشاره به اهمیت و زحمات کار دامپزشکان و فعالان این عرصه اذعان کرد: اگر عامل بیماری وجود داشته باشد ممکن است جمع کثیری از جامعه دچار مشکل شوند و دامپزشکی و دامپزشکان از رخ دادن این موضوع پیشگیری می‌کنند.

حجت‌الاسلام رحمانی نیشابوری عصر امروز در مراسم افتتاحیه همایش ملی منطقه‌ای امنیت غذایی، فرهنگ‌سازی غذای حلال اظهار کرد: بدون شک یکی از دغدغه‌های اصلی بشر، مسئله تغذیه بوده که گوشت نیز بخشی از این دغدغه است.

مسئول استفتائات دفتر رهبری در قم با بیان اینکه در طول تاریخ در مورد گوشت دو نگاه افراط‌وتفریط وجود داشته است، گفت: خوشبختانه نگاه دین مقدس اسلام در مورد استفاده از گوشت، یک نگاه اعتدالی است.

وی افزود: اگر نکات فقهی شیعه در رابطه با تغذیه در دنیا تبیین شود، یک معجزه علمی به حساب می‌آید، در حوزه علمیه یک بخش علمی داریم که می‌گوید احکام شرعی تابع مصالح و مفاسد است یعنی هیچ حکمی از سوی شارع به ما نرسیده است، مگر اینکه پشتوانه این حکم اگر جنبه ایجابی دارد مصلحت است و اگر جنبه سلبی دارد مفسده پشت آن است.

رحمانی نیشابوری با اشاره به اینکه احکام شرعی به‌گونه‌ای بیان شده که نیازهای بشر را در جمیع جهات در نظر گرفته است، ادامه داد: احکام شرعی تمام نیازهای روحی و جسمی انسان را در برگرفته است، رعایت احکام شرعی از جمله ذبح، در جسم ما و گوشتی که ذبح می‌شود، اثر دارد.

وی گفت: احکام شرعی آثار وضعی نیز دارد و کسانی که رعایت احکام شرعی را نکنند، قطعاً در زندگی آن‌ها یک آثار وضعی دارد، کسانی که لقمه حرام خوردند آثار سوء در آن‌ها گذاشته است و نتیجه خوردن لقمه حرام توشه جهنم، عدم قبولی عبادات، عدم استجابت دعا، حسرت عظیم در روز قیامت و غضب الهی و غیره است.

انتهای پیام/