استان اصفهان رتبه اول تولید ماهی زینتی در کشور را دارد
استان اصفهان رتبه اول تولید ماهی زینتی در کشور را دارد
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: استان اصفهان در خصوص تولید ماهی زینتی جز اولین هاست، با تلاش های شیلات و همچنین تولید کنندگان فعال ماهی زینتی، توانستیم بیش از ٧٠ میلیون قطعه از انواع ماهیان زینتی را در استان تولید کنیم.

محمدرضا عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: استان اصفهان در قالب تولید کننده ماهیان زینتی اعم از تولیدکنندگان کوچک، بزرگ، سنتی و صنعتی در طول سال در حال فعالیت بوده و بدین سبب ماهیان زینتی را روانه بازار می کند.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه استان اصفهان در خصوص تولید ماهی زینتی جز اولین هاست، عنوان کرد: با تلاش های شیلات و همچنین تولید کنندگان فعال ماهی زینتی، توانستیم بیش از ۷۰ میلیون قطعه از انواع ماهیان زینتی را در استان تولید کنیم.

عباسی بیان داشت: با توجه به این آمار و نسبت به تولیدات ماهی زینتی در سایر استان ها و همچنین شهرستان های کشور، استان اصفهان توانسته رتبه اول تولید ماهی زینتی را در این چند ساله کسب کند.

وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد از شهرستان های استان که مستعد برای تولید ماهی زینتی بوده در این زمینه فعالیت می کنند، افزود: شهرستان کاشان با بیش از ۴۵ میلیون قطعه ماهی زینتی در سال رتبه اول تولید را در استان اصفهان و بعد از آن نجف آباد، اصفهان و سایر شهرستان های استان نیز در رتبه های بعدی تولید ماهی زینتی قرار دارند.

محمدرضا عباسی اذعان کرد: بیش از ۱۲۰ گونه ماهیان زینتی در استان تولید می شود که با توجه به اصلاح ژنتیکی که انجام شده عملکرد خوبی داشتیم، گونه هایی که قبلا به استان وارد می شد، اکنون در داخل تولید و حتی صادر می کنیم.

مدیر شیلات و امور آبزیان با اشاره به اینکه در خصوص صادرات ماهی از استان اصفهان پیگیر هستیم، تصریح کرد: استان اصفهان مستقیماً به کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق و ترکیه ماهی زینتی صادر می کند و قابل ذکر است که بیش از دو هزار نفر در استان اصفهان، در این حوزه مشغول به کار هستند.

عباسی ادامه داد: ماهی قرمز شب عید که از انواع گلدفیش ها هستند، از قدیم الایام رسم بوده که بر سر سفره هفت‌سین قرار گیرد و گفتنی است وجود ماهی قرمز بر سرسفره هفت سین سمبل شادی و سلامتی است که در کنار گل قرار می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر گلدفیش، گونه هایی دیگر از ماهیان زیبا مانند انواع زبرا، گلوفیش ها و غیره جایگزین گلدفیش شده اند که مردم می توانند این ماهیان را نیز سرسفرهای هفت سین قرار دهند.

محمدرضا عباسی توضیح داد: مردم در خرید ماهی دقت کنند دهانه تنک ماهی باز باشد تا اکسیژن بهتر دریافت کند، در نگهداری از ماهی از آب کلر دار استفاده نکنند، موارد بهداشتی برای تعویض آب و غذا دادن به ماهی را رعایت کنند، اگر بتوانند ماهی را در طول سال بعنوان ماهی آکواریومی نگهدارند نیز خیلی خوب است و مهم است که ماهی را در نهرها و محیط زیست رها نکنند.

انتهای پیام/ج ی

  • نویسنده : فرزانه علی خانی