به گزارش الماس؛ حسن ساسانی پیش از ظهر امروز در نشست خبری در مورد آخرین وضعت سد زاینده رود اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت سد زایندهرود ۳۰۸ میلیون مترمکعب است، سال گذشته در چنین روزی حجم آب ۲۳۸ میلیون مترمکعب و متوسط بلند مدت حجم سد ۶۸۸ میلیون مترمکعب گزارش شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: میزان بارش در ایستگاه شاخص حوضه چلگرد از اول سال آبی تاکنون هزار و ۲۷۰ میلی متر گزارش شده که سال گذشته در چنین روزی هزار و ۱۱۳ میلی متر بارش ثبت شده بود ضمن اینکه متوسط بلندمدت بارش در این منطقه هزار و ۳۳ است که امیدوارم با ادامه بارش ها در فروردین و اردیبهشت ماه شرایط مناسبی را برای تأمین حقآبه کلیه ذینفعان این منطقه داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه بارش های میان حوضه ای باعث شد ورودی آب به رودخانه زاینده رود افزایش پیدا کند، اظهار کرد: مقرر شده بود در بهمن ماه آب از سد زایندهرود برای کشت پاییزه کشاورزان شرق اصفهان رهاسازی شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان عنوان کرد: از تاریخ ۲۱ بهمن ماه به جهت انجام کشت پاییزه کشاورزان، خروجی آب افزایش پیدا کرد که همزمان با بارش ها شد و بارش ها برای توزیع بهتر آب کمک بزرگی کرد.
ساسانی بیان کرد: توزیع آب برای شرق اصفهان به مدت ۱۰ روز با شرایط مطلوب انجام و باتوجه به تصمیم همکاران که مقرر بود مازاد آب توسط بخش های دیگر استفاده نشود، اضافی آب به سمت تالاب هدایت شد.
*از اول اسفند تا کنون تمام جریان آب به سمت تالاب هدایت می شود
وی افزود: از اول اسفندماه تاکنون تمام جریان آب به سمت تالاب هدایت می شود، در این مدت حدوداً بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون مترمکعب آب از سد رودشت به سمت تالاب حرکت کرده است.
حسن ساسانی اذعان کرد: در ادامه مسیر سد رودشت برداشت های غیر مجاز صورت می گرفت که با حکم دادستان و همکاران محیط زیست موفق شدیم از این برداشت ها جلوگیری کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان با اشاره به اینکه از اول اسفند شبکه آبیاری ها بسته شد و به هیچ عنوان توزیع آب نداریم و تمام آب به سمت تالاب درجریان است، خاطرنشان کرد: عمده آبی که اکنون در رودخانه است بخش آورد آن از میان حوضه ای است.
ساسانی متذکر شد: همانند گذشته که آب یک نوبت در بهمن ماه و یک نوبت در فروردینماه به شرق اصفهان برای کشت غله تخصیص داده می شد، امسال نیز همان است.
وی تصریح کرد: برای کشاورزی در فروردین ماه نیاز به تخصیص دادن آب دوم است که اگر هوا گرم تر باشد این نیاز زودتر خواهد بود، تلاش ما این است جاری بودن زاینده رود را برای ایام نوروز حفظ کنیم.
ساسانی خاطرنشان کرد: امیدوارم با بارش هایی که در فروردینماه پیش بینی شده میزان سطح آب افزایش پیدا کند تا بتوانیم سهم بیشتری از آب را به سمت تالاب هدایت کنیم.
وی در خصوص انتقال آب شرب از سد خرسان برای استان های کرمان، یزد و اصفهان اذعان کرد: این انتقال آب از مصوبات وزارت نیرو و کارفرما شرکت آب نیرو ایران است، در حال حاضر مقدمات کاری سد خرسان در حال انجام است این استانها تخصیص هایی که برای شرب دارند از این محل تأمین خواهد شد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای اصفهان توضیح داد: سد خرسان که در حال احداث است حدود ۲/۷ میلیارد مترمکعب ظرفیت دارد که پاسخگوی تخصیص هایی که وزارت نیرو بابت استان های کرمان، یزد و اصفهان داده، خواهد بود.
ساسانی تصریح کرد: یکی از دغدغههای ما تالاب است برای اینکه بتوانیم آب را به تالاب برسانیم باید به درستی آب را از بستر رودخانه جاری کنیم همچنین باتوجه به اینکه سد زایندهرود تا تالاب فاصله معناداری وجود دارد تلاش ما براین است که یک حجمی را در جدول منابع و مصارف در زمان های خارج از توزیع آب را که سهم واقعی تالاب است، پیش بینی کنیم.
حسن ساسانی در مورد انتقال آب دریا به اصفهان اظهار کرد: ۲۰۰ میلیون مترمکعب تخصیص اولیه در سال را برای مصرف صنایع داریم که خود صنایع نیز در این امر سرمایه گذاری کرده اند، این طرحی است که با پیشرفت فیزیکی خیلی خوب در حال انجام است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود در خصوص پروژه های انتقال آب اذعان کرد: پروژه مهمی که در این خصوص وجود دارد سد سرداب در فریدونشهر با پیشرفت فیزیکی ۸۶ درصد، با ظرفیت ۴۲ میلیون مترمکعب با تخصیص آب شرب است، تلاش میکنیم این سد در مهر ۱۴۰۲ قابلیت آبگیری داشته باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: همچنین سامانه دوم آبرسانی با جدیت تمام دنبال می شود در تلاشیم که در خردادماه فاز اضطراری آن وارد مدار بهرهبرداری قرار گیرد تا بتواند بخشی از کمبود آب شرب اصفهان بزرگ را جبران کند.
ساسانی با اشاره به اینکه از محل اعتبارات سفر رئیس جمهوری برای آبفا مبالغی برای سامانه دوم و برای بخش تأمین آب شرب اصفهان دریافت کردیم، افزود: این اعتبار سه ساله بالغ بر چهار هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است که مبلغی از آن در تعهدات دولت بوده و یک هزار و۵۰۰ میلیارد از محل تهاتر نفت و هزار میلیارد تومان از محل فروش املاک آب منطقهای خواهد بود که امید است بتوان تا اواسط اردیبهشت املاک به مزایده گذاشته شود.
حسن ساسانی ادامه داد: از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور تا کنون ۳۰۰ میلیارد تومان پول نقد را برای سامانه دوم دریافت کردیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص پروژه بهشت آباد افزود: سال ۹۳ کارفرمای پروژه بهشت آباد ادامه کار را به شرکت آب نیرو ایران واگذار کردند، این پروژه با تخصیص ۲۵۰ میلیون مترمکعب در سال برای تأمین کسری آب شرب اصفهان بوده این پروژه حذف نشده و در این دولت به صورت جدی پیگیر اجرای پروژه هستیم.
صفائیان، رئیس حفاظت از گروه رودخانههای سازمان آب منطقهای اصفهان نیز عنوان کرد: در حوضه زاینده رود تقریباً نزدیک به دو هزار هکتار اراضی تحت تصرف قرار گرفته که از این مقدار حدود ۹۰۰ هکتار آزاد شده و ۱۱۰۰ هکتار در دست اقدام است و هزینه های آزاد سازی متفاوت است گفتنی است در خصوص آزادسازی ها بیشترین مشکل را در شهرستان لنجان داشتیم.
انتهای پیام/