علیرضا ادیبان در گفتوگو با خبرنگار الماس اظهار داشت: امسال دامپزشکی برنامههای مفصلی برای امور عشایر در نظر گرفته و با عزم جدیتری این برنامههای خاص را علاوه بر برنامههای سالهای گذشته برای دام عشایر دنبال خواهد کرد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به دیدار با مدیرکل امور عشایر و امضاء تفاهمنامه و صورتجلسه مشترک بیان کرد: در این تفاهمنامه تصمیم گرفته شد نیروهایی را به خوزستان اعزام کنیم تا قبل از آنکه عشایر اصفهان که در خوزستان ساکن هستند و میخواهند به اصفهان برگردند، دام آنها واکسینه و ایمن شده باشد.
ادیبان با بیان اینکه در فروردینماه این نظریه اجرایی شد، اعلام کرد: در یک سال اخیر نیروهای دامپزشکی همراه با امور عشایر در دو مرحله به خوزستان اعزام شدند که در مرحله اول به مدت یک ماه در خوزستان حضور داشتند و واکسیناسیون دام عشایر را انجام دادند.
وی با بیان اینکه ۷۰ هزار رأس گوسفند عشایر اصفهان در خوزستان از طریق دامپزشکی اصفهان واکسن دریافت کردند، افزود: واکسیناسیون جمعیت دامی عشایر اصفهان که در قشلاق استان خوزستان هستند، هزینه زیادی برای دامپزشکی داشت ولی ما پیشدستی کرده و به صورت رایگان واکسیناسیون کردیم تا ایمنی لازم را در برابر بیماری شاربن، تب برفکی و طاعون نشخوارکنندگان داشته باشند.
ادیبان در ادامه تصریح کرد: در فروردین امسال که نیروهای دامپزشکی به خوزستان اعزام شدند دامها برای بیماری سیاهزخم و شاربن که بیماری حساسی برای منطقه فریدونشهر و سمیرم است، واکسیناسیون رایگان انجام شد تا دامها ایمنی لازم را برای برگشت به اصفهان داشته باشند.
وی عنوان کرد: با ورود عشایر ایل بختیاری از قشلاق خوزستان به فریدونشهر و عشایر ایل قشقایی که از استان فارس وارد سمیرم میشوند، دامپزشکی برنامهریزی کرده که واکسن تب برفکی، تب مالت، ppr، آبله و هاری سگهای نگهبان را انجام دهد.
*۱۵ هزار و ۷۴۰ راس دام از عشایر جرقویه واکسینه شدند
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه ۱۵ هزارو ۷۴۰ راس از دام عشایر جرقویه واکسینه شدند، افزود: عشایر جرقویه که از منطقه جرقویه اصفهان هستند، در داخل استان کوچ می کنند، با کمک نیروهای بسیج جامعه کشاورزی و نیروهای دامپزشکی استان یک اردوی جهاد دامپزشکی گذاشته و تمام گلههای بز و گوسفند آن ها را علیه بیماری تب برفکی وppr واکسینه شدند که این واکسیناسیون نیز رایگان بود.
ادیبان در ادامه بیان داشت: در حال حاضر یک اردوی جهاد دامپزشکی به کمک بسیج جامعه کشاورزی در منطقه زفره واقع در شهرستان کوهپایه در حال فعالیت است که در آن سه هزار ۴۴۷ راس دام سبک عشایر واکسینه میشوند.
وی با اشاره به هدف این برنامهها برای کمک ویژه به عشایر در حفاظت از سرمایه دام و تولیدات گوشت و دیگر محصولات سالم گفت: دام عشایر در منطقه زفره علیه بیماریهای همچون تب مالت، ppr و هاری واکسینه شدند.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه جایگاه نگهداری دام برای عشایر سمیرم و فریدونشهر فعالیت داشته و نیز برای عشایر اردستان و چادگان نیز برنامهریزی شده که پوشش دهی لازم را داشته باشیم.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه سازمان دامپزشکی و اداره کل به اندازه کافی سم مورد نیاز را خریداری کرده است، افزود: در منطقه فریدونشهر حمامهای ضد کنه وجود دارد که با کمک سازمان امور عشایر، با ورود دام عشایر سمپاشی و پیشگیری از بیماری کریمه کنگو انجام خواهد شد.
*سال گذشته بیش از ۵۰ مورد ابتلا به تب کریمه کنگو گزارش شد
ادیبان با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ مورد ابتلا به تب کریمه کنگو در سال گذشته در کشور گزارش شد، تصریح کرد: سال گذشته در اصفهان مورد انسانی تب کریمه کنگو نداشتیم و این امر با اقدامات پیشگیرانه، آموزش، فرهنگسازی، سمپاشی و مجهز کردن کشتارگاهها به اتاق پیش سرد حاصل شد.
وی افزود: نگهداشتن لاشهگوشت در اتاق پیش سرد قبل از عرضه به بازار، باعث می شود چنانچه لاشه به بیماری تب کریمه گنگو مبتلا است ویروسش از بین رفته و دیگر به انسان سرایت نکند.
وی با بیان این نکته که با گرم شدن هوا شرایط رشد کنهها شروع می شود، افزود: عامل بیماری تب کریمه کنگو کنهها هستند که به طور مستقیم با نیش زدن دام و انسان منتقل و یا با ترشحات آلوده دامی به انسان منتقل می شود که اقدامات پیشگیری و سمپاشی در این مورد انجام می شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: دامپزشکی استان تنها دستگاهی است که با اکیپها و خودرو به جمعیت عشایر مراجعه کرده و واکسیناتور ها، کاردان ها و تکنسین ها اقداماتشان را انجام و برای هر بیماری علاوه بر آموزش با بنر و بروشور برای عشایر به طور مستقیم و رخبهرخ توضیح میدهند و افراد عشایر را نیز برای کمک دعوت می کنند.
ادیبان در پایان بیان کرد: جامعه دامداران، عشایر و روستائیان و همشهریان که به تفرجگاهها میروند در جریان باشند که در فصلی هستیم که کنهها رشد و افزایش پیدا می کنند، کنههای آلوده به ویروس سبب ایجاد بیماری تب کریمه کنگو می شود، هنگام مشاهده کنهها را با دست له نکنند که سبب ایجاد زخم و انتقال بیماری می شود.
انتهای پیام/ ز