تشریح وضعیت حفاظت محیط زیست شهرستان اصفهان در همایش گرامیداشت هفته محیط زیست
تشریح وضعیت حفاظت محیط زیست شهرستان اصفهان در همایش گرامیداشت هفته محیط زیست
در برگزاری همایش گرامیداشت هفته محیط زیست ۱۴۰۲ در ششمسن روز از این هفته؛ احمدرضا لاهیجان زاده مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در حضور استاندار اصفهان و جمعی از مسئولین استان به تشریح وضعیت زیست محیطی و بیان مشکلات و چالش های استان پرداخت.

به گزارش الماس به نقل از روابط عمومی محیط زیست استان اصفهان، همایش گرامی داشت هفته محیط زیست ۱۴۰۲ در ششمین روز از هفته محیط زیست با حضور استاندار اصفهان، برخی مسئولین استانی و شهرستانی، محیط بانان، فعال محیط زیستی و اصحاب رسانه در تالار محیط بان اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان مورخ ۲۱ خردادماه ۱۴۰۲ برگزار شد و در این مراسم ضمن تشریح وضعیت محیط زیست اصفهان، از محیط بانان نمونه و فعالان زیست محیطی استان تقدیر شد.

*۲۰۴ پست محیط‌بانی استان اصفهان خالی است

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان اصفهان گفت: هم اینک ۲۰۴ پست محیط‌بانی این استان خالی است و با وجود کمبود شدید نیروی محیط‌بان، مجوز استخدام برای ردیف‌های خالی داده نمی‌شود. استان اصفهان دارای ۲۲ منطقه تحت مدیریت محیط‌زیست با وسعتی بالغ بر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار است که این مساحت مناطق چهارگانه اصفهان از وسعت برخی استان‌های کشور بیشتر است.

 وی با بیان اینکه برای پوشش این وسعت مناطق فقط ۱۷۰ محیط بان در استان اصفهان وجود دارد، افزود: هم اینک به ازای هر ۱۳ هزار هکتار یک نفر محیط‌بان داریم و این در حالی است که بر اساس استانداردهای جهانی باید به ازای هر هزار هکتار، یک نفر محیط‌بان باشد و حتی اگر بخواهیم به حداقل‌های استاندارد جهانی برسیم یعنی به ازای هر سه‌هزار هکتار یک محیط‌بان، دستکم به ۳۳۰ نفر محیط بان در استان اصفهان نیاز است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اشاره به اینکه در این اداره کل ۶۶۲ ردیف پستی داریم که از این تعداد ۲۹۵ پست تصدی دارد و ۳۶۷ پست بلاتصدی است، ابراز داشت: مجوز استخدام در طول سال یا داده نمی‌شود یا اگر داده شود بسیار ناچیز است.

لاهیجان زاده افزود: هم اینک ۲۰۴ پست محیط بانی ما خالی است و با وجود کمبود شدید محیط‌بان، مجوز استخدام برای پر شدن ردیف‌های خالی داده نمی‌شود، در حوزه محیط زیست انسانی نیز۱۶۳ پست کارشناس محیط‌زیست استان بلاتصدی است.

 مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان اظهار داشت: ساختمان‌های استیجاری ادارات محیط‌زیست بدلیل مسائل بودجه‌ای و هزینه‌های اجاره تبدیل به معضل شده و این در حالی است که در سال گذشته ۵۵۰ میلیون تومان هزینه اجازه ادارات بوده و امسال ۵۰ درصد اضافه شده است که رقمی بالغ بر ۹۰۰ میلیون تومان خواهد بود. در سطح استان ۱۹ اداره حفاظت محیط زیست در حال فعالیت اند که ۱۴ مورد از آن ها، درساختمان استیجاری مستقر هستند.

 لاهیجان زاده بیان کرد: ۹۵ درصد خودروهای ما در دهه ۸۰ خریداری شده و فرسوده هستند. همچنین حدود ۹۰ درصد ساختمان‌های ادارای نیمه کاره محیط‌زیست در شهرستان‌ها نیز، رها شده و عملیات عمرانی و ساخت آن ها تکمیل نشده است.

وی درخصوص وضعیت صنعت و جمعیت استان، افزود: ۷۰ درصد از صنعت و جمعیت استان اصفهان در هشت درصد مساحت این استان و در شعاع ۵۰ کیلومتر شهر اصفهان قرار دارند، بدلیل توزیع نامتوازن صنعت سهم شهرستان‌های استان ناچیز است اما همه آن ها در شعاع ۵۰ کیلومتر اصفهان شکل گرفته است.

*بودجه حفاظت محیط‌زیست اصفهان قابل قیاس با سایر استان‌های کشور نیست

 لاهیجان زاده اظهار داشت: بودجه و اعتبارات اداره کل محیط‌زیست اصفهان به عنوان استانی صنعتی و دارای وسیع‌ترین مناطق تحت مدیریت، قابل قیاس با هیچکدام استان‌های کشور نیست.

 وی به انجام ۱۳ هزار پایش واحدهای خدماتی و صنعتی استان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در حوزه پسماند و حمل و نقل آن، نظام مند و از سامانه ای در این راستا ببهره برده می شود در سطح استان ۵۸۰۰ مورد حمل و نقل سامانه‌ای در ماه صورت می‌گیرد. همچنین در سال گذشته چهار هزار و ۶۲ مجوز در این اداره براساس ضوابط، صادر شده است.

*امحاء پسماندهای بیمارستانی اصفهان ساماندهی شد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اشاره به حل و فصل مسئله پسماند ۲ منطقه در غرب استان، اضافه کرد: طی ماه های گذشته با حمایت معاونت عمرانی استاندار و دستگاه قضا، تمام بیمارستان‌های شعاع ۵۰ کیلومتر شهر اصفهان برای انتقال دفع اصولی پسماندها با شرکت امحا پسماندهای عفونی، عقد قرارداد کرده و هم اینک روزانه ۱۵ تن پسماند عفونی معدوم می‌شود.

 لاهیجان زاده، ضمن درخواست حمایت مدیریت استان برای حل چالش معادن شهرستان نطنز شد و افزود: کارگاه‌های غیرمجاز در اراضی کشاورزی در شعاع ۵۰ کیلومتر شهر اصفهان در ماه‌های اخیر در حال توسعه است که درخواست ورود متولیان امر برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی و تبدیل آن ها به کارگاه‌های غیرمجاز هستیم.

*لزوم اصلاح قوانین در حوزه محیط‌زیست

در این آئین همچنین معاون دادستان اصفهان با بیان اینکه مقام قضائی سعی کرده در تعامل بیشتر با مجموعه حفاظت محیط‌زیست عمل کند، اظهار داشت: صدور احکام قضائی شاید حداقل ترین کاری است که برای محیط‌زیست انجام می‌شود و این احکام در برابر تلاش شبانه روزی محیط بانان پرتلاش و کارکنان حفاظت محیط‌زیست استان که با وجود نیروی انسانی ناکافی با تمام توان فعالیت می‌کنند، خیلی کم است.

محمدرضا توکلی معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اصفهان با اشاره به درتنگنا بودن حفاظت محیط‌زیست اصفهان از نظر منابع انسانی، ابراز داشت: امید است مقدماتی برای رفع این نقص فراهم شود؛ همچنین در حوزه قوانین نیاز است که اصلاحاتی صورت گیرد که به پیشگیری از وقوع جرم بیانجامد.

 در پایان برنامه از محیط‌بانان نمونه استان؛ افسر محیط دار یکم علی خواجه کفرانی، افسر محیط دار سوم سیروس مهابادی، محیط دار یکم پرویز دره‌شوری، محیط بان دوم مهدی خراسانی، محیط دار سوم شهرام یوسفی و محیط دار یکم داریوش عباسی راکی تقدیر شد.

 همچنین مرتضی خورشیدی، حسن پوراحمد، ماشاالله تقیان و ابوالقاسم یاوری به عنوان محیط بانان نمونه کشوری معرفی شدند.

در قسمت میانی این همایش، سرود ملی محیط بان با صدای علی بالایی رونمایی شد.

انتهای پیام/ی