نظارت و بازرسی دامپزشکی بر چهار هزار و ۷۵۱ لاشه دام در روز عید قربان
نظارت و بازرسی دامپزشکی بر چهار هزار و ۷۵۱ لاشه دام در روز عید قربان
کارشناس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: در این طرح چهار هزار و ۸۷۴ دام زنده بازرسی شدند و چهار هزار و ۷۵۱ لاشه گوشت بررسی و از این تعداد سه لاشه ضبط و همچنین ۱۰۱ لاشه اصلاح شد.

محمد رفیعی در گفت وگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: طرح نظارت بهداشتی و شرعی بر عرضه و کشتار دام ویژه در روز عید قربان در قالب کمیته ساماندهی این طرح امسال نیز همچون سال های قبل انجام شد.

کارشناس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان افزود: در این طرح ۵۶ دکتر دامپزشک، ۷۳ کارشناس بهداشت و بازرسی گوشت و ۴۰ ناظر ذبح شرعی گوشت در قالب ۵۰ اکیپ ثابت و ۴۴ اکیپ سیار مشارکت داشتند.

وی با بیان اینکه این افراد از اولین ساعات صبح تا غروب روز عید فعالیت داشتند، بیان کرد: در این طرح همه کشتارگاه های دام استان فعال بودند و علاوه برآن ۲۴ سایت موقت ذبح دام نیز پیش بینی شده بود.

رفیعی در ادامه تصریح کرد: در این طرح چهار هزار و ۸۷۴ دام زنده بازرسی شدند و چهار هزار و ۷۵۱ لاشه گوشت بررسی و از این تعداد سه لاشه ضبط و همچنین ۱۰۱ لاشه اصلاح شد، وزن گوشت ضبط شده ۴۹۰ کیلوگرم بود که غیرقابل مصرف انسانی و از چرخه مصرف خارج شد، همچنین بیش از دو تن آلایش دامی غیر قابل مصرف حذف شده است.

کارشناس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: این طرح علاوه بر بازرسی گوشت، فرصت مناسبی برای آموزش مردم و بهره‌بردان در خصوص پیشگیری از بیماری های قابل انتقال از دام به انسان از جمله گوشت آلوده به تب کریمه کنگو، بروسلوز یا تب مالت و همچنین آموزش نگه داری لاشه ها به مدت ۲۴ ساعت در اتاق پیش سرد یا یخچال بود که این اتفاق از طریق انتشار بروشورها و آموزش چهره به چهره در سایت های کشتار آموزش دیدند که می تواند از انتقال بیمارهای دام به انسان پیشگیری کند.

وی با اشاره به اینکه در روز عید قربان بویژه در سایت های موقت کشتار امکان قرار دادن لاشه به مدت ۲۴ ساعت در اتاق پیش سرد وجود ندارد، خاطر نشان کرد:‌ به تک تک افراد مراجعه کننده به سایت ها به صورت چهره به چهره آموزش داده می شود که این گوشت قبل از قطعه بندی به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار داده شود ولی در بعضی سایت هایی که مقدار حجیم گوشت برای دستگاه های حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی کشتار می شود از سال های قبل اتاق پیش سرد پیش بینی شده است.

محمد رفیعی با بیان اینکه این طرح در کل استان و همه شهرستان ها بنا به جمعیت اجرا شده است، گفت: تعداد سایت های موقت فعال در شهرستان اصفهان ۱۳ سایت، در برخوار پنج سایت، کوهپایه یک سایت، خمینی شهر چهار سایت، فلاورجان دو سایت، باقی شهرستان ها کشتارگاه های دام آن ها از صبح تا غروب روز عید خدمات ارائه کردند که در اغلب کشتارگاه ها خدمات رایگان بوده است.

کارشناس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در مورد حمل و نقل دام بیان کرد: مکاتباتی با نیروی انتظامی و مراکزی که نظارت بر دام دارند انجام شد و میادین دام مستقیما زیر نظر شبکه های دامپزشکی بودند و به صورت ویژه دام ورودی بررسی و معاینه شدند همچنین ورود، خروج وحمل دام نیز تحت نظر بود.

وی تصریح کرد: عید قربان و این مناسبت مذهبی استثنا است و در تاسوعا و عاشورا نیز ممکن است این موارد نذورات وجود داشته باشد که در قانون پیش بینی شده است، در دیگر ایام سال توصیه می شود مردم حتما در کشتارگاه ها کشتار کنند و از گوشت تهیه شده در کشتارگاه ها استفاده کنند در کل سال کشتارگاه ها آمادگی دارند تا در مورد نذورات و کشتار دام به مردم خدمات ارایه دهند.

محمد رفیعی در ادامه بیان کرد: توصیه می شود مردم از مراکز غیر مجاز و غیر کشتارگاه ها گوشت و دام زنده تهیه نکنند که باعث انتقال بیماری که شاید قابل درمان نیز نباشد و گرفتار شوند، مردم می بایست از مراکزی گوشت تهیه کنند که چه از نظر دام زنده و چه از نظر گوشت، تحت نظر کارشناسان دامپزشکی مستقر در کشتارگاها هستند و خطر انتقال بیماری ها به این طریق به صفر خواهد رسید.

کارشناس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان افزود: همچنین مردم دام زنده را از میادین رسمی تهیه کنند که اغلب این میادین در کنار کشتارگاه ها تحت نظارت  فنی بهداشتی مسئولان دامپزشکی هستند، اغلب شهرستان ها میدان دام در کنار کشتار گاه ها دارند به عنوان مثال در شهرستان اصفهان میدان دام فساران، در خمینی شهر میدان دام خمینی شهر، در زرین شهر میدان دام زرین شهر و اغلب کشتارگاه های صنعتی و تعدادی از کشتار گاه های کوچک دامپزشکی نیز این امکان را دارند که در طول سال خدمات ارائه دهند و زیر نظر کارشناسان فنی و بهداشتی دامپزشکی هستند.
انتهای پیام/ج ز

  • نویسنده : يگانه شاهمیرزایی