به گزارش الماس به نقل از روابط عمومی شهرداری اصفهان، امیر رضایی با بیان اینکه درخت مایع بهعنوان یکی از ۱۱راهحل نوآورانه و هوشمند در پروژههای توسعه شهری سازمان ملل شناخته شده است، اظهار کرد: تکنولوژی این درخت از تکنولوژی فتوبیوراکتورها شبیهسازی شده و دارای ساختار سادهتری است که اساس و هدف ایجاد آن تصفیه هوا است و در آن مباحث تجاری از جمله تولید جلبک، مطرح نیست.
رضایی با اشاره به محدودیت منابع آبی برای گسترش فضای سبز شهری افزود: در میان فناوریهای جدید در این زمینه، طرحی با عنوان «لیکویید ۳» که بهنام «درخت مایع» نیز شناخته میشود، ارائه شده است. بر این اساس، در یک آکواریوم ۶۰۰ لیتری حاوی آب، جلبکهایی قرار دارند که از طریق فتوسنتز، اکسیژن خالص تولید میکنند.
رئیس اداره فنی و اجرایی سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان ادامه داد: درخت مایع راهحل بیوتکنولوژیکی جدیدی برای تصفیه هوا و کاهش انتشار دیاکسید کربن در مناطق شهری محسوب میشود.
رضایی با بیان اینکه از زیستتوده درخت مایع میتوان برای تولید سوخت، کود زیستی، پروتئین و دیگر موارد استفاده کرد، گفت: این گونه گیاهی قابلیت استفاده بهعنوان مبلمان شهری، محل درج تبلیغات شهروندی و المان فضاسازی داخل مراکز اداری را دارد و امکان نصب پنل خورشیدی روی آن برای نورپردازی و ایستگاه شارژ تلفن همراه نیز وجود دارد.
او با تأکید بر اینکه هدف از ایجاد درخت مایع جایگزینی درختکاریها و پارکهای شهری نیست، خاطرنشان کرد: از این طرح در محلهایی که بهرغم بار ترافیکی و آلودگی بالا امکان کاشت درخت وجود ندارد، استفاده میشود.
به گفته وی، مراحل اجرایی نصب ۲دستگاه درخت مایع در باغ گلهای اصفهان انجام شده است و تا یک هفته آینده نیز یک دستگاه از آن در محوطه سنگی ورودی کوه صفه نصب خواهد شد.
انتهای پیام/ی