جزئیات اردوی جهادی دامپزشکی اصفهان برای خدمت‌رسانی به عشایر و روستائیان
جزئیات اردوی جهادی دامپزشکی اصفهان برای خدمت‌رسانی به عشایر و روستائیان
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: اردوی جهادی دامپزشکی با محوریت خدمت به عشایر و روستاییان سمیرم و ۵ شهرستان دیگر در تاریخ ٢٨ لغایت ٣٠ تیرماه ١۴٠٢ اجرا شد که نتایج خوبی داشت.

به گزارش الماس؛ سیدرضا موسوی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در حالی که به استان اصفهان به عنوان یک استان برخوردار نگاه می شود اما ۳۸۰ روستا را در استان شناسایی کردیم که کم برخوردار بوده و نیاز به خدمت ویژه داشتند.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان عنوان کرد: در این راستا برنامه ریزی با این هدف که به دامداران و عشایر این مناطق خدمات رایگان داده شود در دستور کار قرار گرفت، در این خصوص لازم بود آموزش هایی درنظر گرفته شود بنابراین برنامه تشدید اقدامات پیشگیرانه در این جمعیت را دربرنامه ها قرار دادیم.

موسوی با اشاره به اینکه از اسفند ۱۴۰۱ برنامه ها شروع شد، بیان کرد: طرح اردوی جهادی دامپزشکی با محوریت خدمت به عشایر و روستاییان سمیرم و ۵ شهرستان دیگر در تاریخ ۲۸ لغایت ۳۰ تیرماه ۱۴۰۲ اجرا شد که نتایج خوبی داشت.

وی افزود: واکسیناسیون دام و طیور و سم پاشی بدن و جایگاه نگهداری دام با نگاه به کنترل کنه های ناقل بیماری تب کریمه کنگو که بویژه در تابستان حائز اهمیت است، بصورت گسترده برنامه ریزی شد، کلاس های آموزشی برای روستاییان و عشایر از جمله اقدامات ما در این اردوی جهادی بود.

سیدرضا موسوی اذعان کرد: علاوه بر این، ویزیت رایگان دام های بیمار و مشاوره درمانی به دامداران و عشایر و همچنین برنامه طرح رایگان واکسیناسیون طیور بومی در خصوص نیوکاسل با استفاده از واکسن نیوکاسل مقاوم به حرارت در برنامه های ما وجود داشت.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: قبل از اردوی جهادی، برای ۱۰ شهرستان دیگر اردوی جهادی گذاشته بودیم که موفقیت های خوبی در این اردوها داشتیم، در این اردوها نقاط ضعف و قوت را شناسایی کرده و تجربه خوبی برای اردوی جهادی طرح ملی بدست آوردیم.

موسوی در خصوص خدمات در اردوهای جهادی سازمان دامپزشکی استان از اسفند تا تیرماه توضیح داد: برای عشایر فریدونشهر که سال گذشته به خوزستان رفته بودند اقدام پیش دستانه برای واکسیناسیون دام ها گذاشتیم؛ دام ها را در خوزستان واکسینه کردیم سپس برای عشایر عرب در جرقویه که مشکلات زیادی داشتند اردوی جهادی تدارک دیده و سم پاشی بدن و جایگاه نگهداری دام در روستاها و دامداری های ورزنه را در ۱۷ روستا انجام دادیم سپس به سراغ کوهپایه رفته و همچنین بعد از سیل در اردستان، واکسیناسیون در شهرستان های اردستان با محوریت روستاهای سیل زده را انجام دادیم.

وی خاطرنشان کرد: در تیران و کرون نیز برنامه های خوبی اجرا شد، بعد از آن در گلپایگان، خوانسار و برخوار برنامه ریزی ها انجام شد، در خوزستان ۸۵ هزار دام عشایر علیه تب برفکی واکسینه شدند در فروردین‌ ۱۴۰۲ در جرقویه دو هزار و ۶۵۰ راس دام سبک علیه تب برفکی و شش هزار و ۹۰ راس دام را علیه طاعون نشخوار کنندگان واکسینه کردیم.

سیدرضا موسوی تصریح کرد: در روستای زفره واقع در کوهپایه سه هزار و ۳۹۰ راس دام سبک علیه چند بیماری مختلف انجام شد و همچنین در گلپایگان سال جاری سم پاشی ۱۹۷ هزار و ۸۰۰ متر مکعب جایگاه نگهداری دام و همچنین پنج هزار و ۵۰۰ راس دام سبک علیه پی پی آر، دو هزار قطعه طیور روستایی علیه نیوکاسل و سگ ها علیه هاری واکسینه شدند.

مدیرکل اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به واکسیناسیون دام و جایگاه دام ها در نهوج اردستان پس از وقوع سیل ادامه داد: در ورزنه، تیران و کرون، برخوار و خوانسار نیز خدمات مشابه داده شد، جمعاً ۱۵۶ هزار راس دام سبک واکسینه و قریب به یک میلیون متر مربع جایگاه دام را در اردوی جهادی اسفند تا تیرماه سمپاشی کردیم.

موسوی در خصوص اردوی ملی جهادی دامپزشکی در تیرماه اعلام کرد: نتایج اردوی ملی جهادی در کشور بی‌نظیر بود و رکورد شکست، در این اردوی سه روزه در سمیرم ۲۴۵ هزارو ۷۷۳ راس دام سبک، ۷۲۲ راس دام سنگین علیه بیماری های مختلف واکسینه شدند نیم میلیون متر مربع جایگاه سمپاشی شد این درحالیست که هدف ما این بود در سه روز اردوی جهادی صدهزار راس دام را واکسینه کنیم.

وی متذکر شد: در این اردوی سه روزه ۹۲ هزارو ۱۹۹ راس دام علیه کنه ناقل بیماری تب کریمه کنگو واکسیناسیون شدند گفتنی است میزان واکسیناسیون ما در این اردو در خصوص بیماری های تب کریمه کنگو و نیوکاسل رکورددار بود.

سیدرضا موسوی با اشاره به اینکه در اردوی جهادی ملی هزار و پنج راس سگ علیه بیماری هاری واکسینه شدند، بیان داشت: با نگاه محرومیت زدایی این طرح را با قوت ادامه خواهیم داد و امیدواریم بتوانیم سرمایه دامداران را حفظ کنیم چرا که امروز امنیت غذایی مساوی با امنیت ملی است.

مدیرکل اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: یکی از اهداف جهادی این است که با کمترین هزینه بیشترین بهره وری را داشته باشیم، فرمانداران، دهیاران، بهره وران و بسیج سازندگی بصورت رایگان در کنار ما خدمت می کنند با این شیوه یک سبک جدیدی در مناطق روستایی و عشایری در حال انجام است و ما فقط سم و واکسن در اختیار مجموعه هاقرار دادیم.

موسوی بابیان اینکه عشایر ما به ۵ استان در تردد هستند، اعلام. کرد: قابل ذکر است تا امروز در استان اصفهان هیچ موردی از تب کریمه کنگو مشاهده نشده و خوشبختانه در شبکه های شهرستان نیزموردی از شیوع تب کریمه کنگو گزارش نشده است.

وی در خصوص ذبح احشام در ایام محرم افزود: در جمهوری اسلامی ایران بجز عید قربان، در هیچ روزی هیچکس حق ندارد دام زنده را در بیرون از کشتارگاه ذبح کند چراکه این کار به نوع ذبح و قوانین ذبح بستگی دارد، ذبح نباید در مقابل عوام انجام گیرد، موضوع تطهیر و بهداشتی پس از ذبح نیز مطرح است و همچنین گوشت ذبح شده باید بازرسی شود تا ناقل انگل و بیماری نباشد.

سیدرضا موسوی اشاره کرد: در ماه محرم طرح مفصلی هرساله انجام می شود امسال نیز طرح نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دام در ایام تاسوعا و عاشورا را داریم، تمام نذورات محرم باید در کشتارگاه ذبح شود، هیئت هایی که کشتارگاه تدارک دیده و در دوردست هستند، اعلام می کنند و ما بازرس می فرستیم؛ دامپزشکی در قالب ۳۵ اکیپ ثابت و ۳۶ اکیپ سیار با ۴۱ دکتر دامپزشک، ۷۷ نفر کارشناس بهداشت وبازرسی گوشت و ۲۳ نفر ناظر ذبح شرعی برنامه ذبح را در کل استان اجرا می کند.

انتهای پیام/ج ی

  • نویسنده : محمدرضا باقری