علیرضا ادیبان در گفتوگو با خبرنگار الماس با اشاره به اینکه میزبان اصلی انگل توکسوپلاسما گوندی بدن گربه است، اظهار کرد: خطر اصلی که این انگل برای انسان دارد این است که مستقیما از مدفوع گربه به بدن انسان منتقل شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان عنوان کرد: معمولا زنان بارداری که با گربه سرو کار دارند یا افرادی که با مدفوعی که از گربه دفع می شود ارتباط دارند احتمال دارد مبتلا شوند.
ادیبان بیان کرد: از جمله عوارض اصلی این انگل برای زنان باردار، سقط جنین، ناقص الخلقه شدن جنین یا کور شدن جنین است.
وی افزود: مقاله ای در رابطه با وجود انگل توکسوپلاسما گوندی در شیر دام منتشر شده است و به نظر می رسد این مقاله، یک تحقیق دانشجویی باشد و هدفش این بوده است که متوجه شوند مقدار این انگل در شیر دام چقدر بوده است.
ادیبان با اشاره به اینکه این انگل با جوشاندن شیر از بین می رود، خاطرنشان کرد: اگر این انگل به دام منتقل شود و سپس از طریق مصرف شیر به روش سنتی یا شیری که حرارت لازم را دریافت نکرده است به مصرف انسان برسد ممکن است انسان به این انگل مبتلا شود ولی درصد احتمال این موضوع بسیار کم است.
علیرضا ادیبان ادامه داد: اگر این انگل وارد بدن دام شود یک کیست بنام میزبان واسط تشکیل می شود که اغلب در عضلات تشکیل می شود و ممکن است هنگامی که انسان گوشت آلوده را استفاده می کند درگیر انگل شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان خاطر نشان کرد: اگر مردم گوشت را بصورت کاملا پخته مصرف کنند این کیست از بین می رود.
ادیبان با بیان اینکه احتمال وجود این انگل در شیر وجود دارد ولی خیلی نادر است، گفت: باید مواظب بود میوه جات، صیفی جات و مواد غذایی که احتمال دارد به مدفوع گربه برخورد کرده باشند به روش بهداشتی شسته شده و مصرف شوند.
وی افزود: همچنین باید مواظب بود شیر به انگل موجود در مدفوع گربه آلوده نشود یا آلودگی محیطی پیدا نکند اگر شیر را به روش صنعتی مصرف کنیم، بهداشت فردی را رعایت کنیم و گوشت را خوب بپزیم مشکلی بوجود نمی آید.
علیرضا ادیبان در پایان اظهار کرد: یک سوم مردم دنیا در معرض این انگل قرار گرفته اند و بدون وجود مشکلی این انگل را دفع کردند و به نظر من موضوع خطرناکی نیست.
انتهای پیام/