فوت و فن پختن رب در خانه، ارثی که منجر به اشتغال شد
فوت و فن پختن رب در خانه، ارثی که منجر به اشتغال شد
بانوی اصفهانی گفت: در دوران کرونا که بیکار شدم به فکرم رسید تحت نظر مادرم رب گوجه خانگی بپزم و با سرمایه ای که از سفالگری جمع کرده بودم از یک تولیدکننده گوجه در اصفهان گوجه خریده و اولین پخت رب را آغاز کردم، خوشبختانه تحت نظارت مادرم یک رب عالی بدست آمده و اولین فروشم شکل گرفت.

فرشته نظری در گفت‌وگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: در آموزشگاه سفالگری مشغول به کار بوده و به کودکان زیر ۷ سال آموزش سفالگری می دادم، حقوقم چندان مناسب نبود اما بهتر از هیچی بود از زمانی که کرونا شروع و کسب و کارهای آموزشگاهی با مشکل مواجه شد، مدتی بیکار شدم.
بانوی اصفهانی بیان کرد: رب گوجه پختن مادرم در فامیل زبانزد است و همیشه فامیل اصرار داشتند مادرم برایشان رب بپزد اما چون سنی از ایشان گذشته ما قبول نمی کردیم چرا که رب گوجه پختن زحمت زیادی داشت و نمی خواستیم مادرم با بدن درد به کارهای سنگین بیوفتد ما نیز مهارت کافی و وقت آزاد برای انجام این کار را نداشتیم.
نظری عنوان کرد: در دوران کرونا که بیکار شدم به فکرم رسید تحت نظر مادرم رب گوجه خانگی بپزم و با سرمایه ای که از سفالگری جمع کرده بودم از یک تولیدکننده گوجه در اصفهان گوجه خریده و اولین پخت رب را آغاز کردم، خوشبختانه تحت نظارت مادرم یک رب عالی بدست آمده و اولین فروشم شکل گرفت.
وی افزود: خوبی که این کار دارد این است که در مدتی که فصل گوجه بوده و به قولی قیمت گوجه پایین می آید روزانه خرید کرده و در مدت مشخصی مشغول به پخت رب و سس گوجه می شویم و پس از آن چند ماه وقتمان آزاد است و می توانیم به شغل دیگری برسیم.
فرشته نظری اذعان کرد: حدودا دوماه هرروز پخت داریم باید بگویم کار سخت و طاقت فرسایی است هرروز مقدار زیادی گوجه می آید باید شسته شده، له شده و اجازه دهیم در آفتاب قرار گیرد هسته های گوجه باید جدا شده و سپس برای پخت داخل دیگ بریزیم.
بانوی اصفهانی ادامه داد: پس از پخت، رب ها که خنک شد داخل ظرف های ۵ کیلویی ریخته و سریعا برای جلوگیری از کپک زدنش اقدام می کنیم، اگر مراقب نبوده و رب ها کپک بزند تمام زحمت و سرمایه ما به باد می رود، خوشبختانه با تکنیک های مادرم تا این لحظه حتی یک قوطی رب کپک نداشته است، در خصوص پخت سس قرمز نیز شرایطمان همین بود.
نظری گفت: درآمدم از پخت رب مقبول است، درست است که طی دوماه هزینه چشمگیری برای خرید گوجه متحمل می شوم اما تعداد بالایی از رب ها قبل از پخت فروش رفته و مشتری ها پیش خرید می کنند، تعداد زیادی از رب ها نیز حین پخت و بسته بندی شدن فروش می رود، مقداری از رب ها نیز در طول سال رد می شود و خورد خورد هزینه ای که کردم بازمی گردد.
وی تصریح کرد: در مدتی که کار پخت رب تمام شده و بیکار می شوم، بصورت فصلی لواشک، میوه خشک، سبزی خشک و اینگونه اقلام را تهیه می کنم از درآمدم راضی هستم و مهم تر از همه اینکه برای خودم کار کرده و درآمدم فقط به خودم تعلق دارد، کار سختی است و تمام قسمت های بدن را درگیر می کند فکر نکنم بتوانم در دراز مدت بتوانم مرتبا این نوع کار را ادامه دهم.
فرشته نظری توضیح داد: ایرادی که اکنون به کارم وارد است نداشتن بیمه است، کاری که انجام می دهم یکی از کارهایی است که نیاز جامعه بوده و مهم است در آشپزخانه ها وجود داشته باشد.
بانوی اصفهانی در پایان خاطرنشان کرد: شنیدم که اخذ مجوزها برای کسب و کارهای خانگی راحت‌تر شده اما من هنوز اقدام نکردم اما اگر گرفتن مجوز و همچنین حمایت‌ها صورت گیرد حتی می توان در این شغل از نیروهای بیشتری استفاده کرد و حتی منجر به اشتغال زایی بیشتر شود
انتهای پیام/ج ی

  • نویسنده : زهره حسینی