خراطی شغل فصلی نیست/ افزایش تقاضا با حضور گردشگران و ایام نوروز
خراطی شغل فصلی نیست/ افزایش تقاضا با حضور گردشگران و ایام نوروز
خراط اصفهانی گفت: خراطی از جمله مشاغلی است که متکی به فصل خاصی نبوده و همیشه بازار کارش به راه است.

به گزارش الماس، حکاکی روی چوب را می توان به ابتدایی ترین دوران پیدایش انسان ها روی کره زمین ربط داد چرا که انسان های اولیه بودند که برای اولین بار با شاخ و برگ درختان، برای خود سقف تهیه کرده و قایق های چوبی ساختند، از آن به بعد نیز سازه های چوبی شکل گرفته و رفته رفته پیشرفته تر شد.
در دنیای امروز، سازه های چوبی جایگاه بالایی در دنیای تزئینات و سازه هایی که در روزمرگی انسان ها استفاده می شود، دارد؛ تقریبا می توان گفت بسیاری از وسایلی که در خانه ها و محیط های کاری و اداری بکار می رود از چوب های مختلفی تهیه می شود.
احمد بهارلویی در گفت‌وگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: یکی از  مهارت هایی که در دنیای امروز وجود دارد، خراطی و یا همان کار روی چوب است که شغل بسیار جذاب و کارآمدی بحساب می آید چرا که این شغل، علاوه بر اینکه روزانه طرح ها و مدل های جدیدی را در خود جا می دهد، یک سازه باصرفه و در عین حال مفید برای محیط زیست و خانواده ها بحساب می آید.
هنرمند اصفهانی بیان کرد: چندین سال است که دستگاه های خراطی به کمک خراط ها آمده اند، در خصوص دستگاه های خراطی باید بگویم سرعت تولید و تزئینات روی کار را بسیار بالا می برند و طرح ها و مدل های بسیار زیادی را با آن‌ها می توانیم روی چوب پیاده کنیم، خطا در طرح آن بسیار کم بوده و تراش زیبایی می خورد.
بهارلویی عنوان کرد: اما خراطی با دست، یک صنعت دست بحساب آمده و با وجود خطا در اندازه گیری ها یا خطا در ایجاد طرح، اما ارزش بالایی داشته و یک اثر هنری محسوب می شود که چندین ساعت از وقت، هنر و ذکاوت یک هنرمند را به خود اختصاص داده است همچنین از لحاظ ارزشی نیز، ارزش مالی خراطی با دست بسیار بالاتر از خراطی با دستگاه است.
وی افزود: با زیاد شدن جمعیت ها و ماشینی شدن صنایع، طبیعتا در شغل هایی مانند خراطی که جزء نیازهای اولیه یک محیط کار یا زندگی محسوب می شود، ماشین آلات در این شغل نیز بوجود می آید تا عرضه و تقاضا در این شغل به حد مطلوب برسد و با اینکه مصنوعات دستگاهی به وفور در بازار یافت می شود اما حکاکی با دست همچنان اهمیت داشته و جایگاه خوبی برای خود باز کرده است.
احمد بهارلویی در خصوص ابزارآلات شغلش اینگونه توضیح داد: خراط ها همیشه باید تمام ابزارهای خود را تیز کنند تا بتوانند بهترین اثر را تراش دهند، ابزارهای خراطی شامل شیارزن و برش‌ زن است که تیز بودنش باعث می شود حکاکی راحت تر انجام شود همچنین کند بودن ابزار حکاکی، علاوه بر اینکه سرعت کار را بسیار پایین می آورد یک اثر هنری بی کیفیت تولید می شود.
خراط اصفهانی توضیح داد: خراطی از جمله مشاغلی است که متکی به فصل خاصی نبوده و همیشه بازار کارش به راه است، در ایامی که به نوروز منتهی می شود سفارش ها بیشتر از ماه های دیگر است و دلیلش نیز به خرید افتادن مردم در روزهای پایانی سال به حساب می آید که این گزینه یک امتیاز برای کسانی که سازه های چوبی می سازند، است.
بهارلویی اشاره کرد: خراطی از آن دسته شغل هایی است که علاوه بر جنبه تزئینی، جنبه کاربردی نیز دارد اما همچنان اغلب مردم ظروف خراطی را برای تزئینات و یا هدیه دادن می خرند که یکی از دلایل آن این است که این ظروف دیرتر فرسوده می‌شود با این حال ظروف خراطی در اغلب کافه و رستوران ها جاخوش کرده اند و در خانه ها نیز کم و بیش در بین ظروف یافت می شود.
وی خاطرنشان کرد: گردشگران و توریست ها از ظروف خراطی بسیار استقبال می کنند، ظروف چوبی بواسطه وجود ساختاری که درخود دارد، بسیار جلب توجه می کند این ساختار با روحیه انسان سازگار است و یکی از دلایل موردعلاقه بودن سازه های چوبی، بوی چوبی است که از آن ساطع می شود و مورد توجه گردشگران قرار می گیرد.
انتهای پیام/ج ی