به گزارش الماس به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان اصفهان، خانه عکس حوزه هنری استان اصفهان کارگاه «فلسفه عکس» را با حضور فرید خدارحمی روز گذشته در سالن سعدی برگزار کرد.
در این کارگاه که با موضوع فرم و محتوا در عکاسی برگزار شده بود استاد خدارحمی به تعریف هنر و مفاهیم مربوط به آن پرداخت.
فرید خدارحمی یکی از داوران نخستین جشنواره عکس «نشانه های عاشورایی در میراث محرم» افزود: تعریف هنر یک تعریف مفهومی است نه تعریف مصداقی، اساساً وقتی مهارت فنی با فرهیختگی باطنی توام شود، میشود هنر.
وی تصریح کرد: هنرمندی یک مرتبه است نه یک شغل، اگر هنری درون هنرمند را مداوا نکرده باشد چطور میتواند مخاطب را مداوا کند.
وی خاطرنشان کرد: اساس آن هنر یک امر شناخت شناسانه است شناخت و وجود وقتی با هم پیوند اصیل پیدا کند محصول این پیوند می شود هنر.
نازلترین نوع شناخت یا معرفت شناخت حسی است
این مدرس دانشگاه تاکید کرد: شناخت حسی نوعی از معرفت است که مربوط به حواس پنج گانه است این یک ورودی است که مربوط به جسم است.
خدارحمی گفت: ما اطلاعات را میگیریم و به حواس عقلی یا باطنی می دهیم که همان عقل استدلالی است در حواس باطنی اطلاعات پردازش میشود و در تمام هنرهای شرقی و غربی همه این مراحل مشترک است.
وی ادامه داد: شناختی که اساس هنر است مراتب دارد و وجود هم مراتب دارد، هر چه قدر وجود بالاتر می رود شناخت هم بالاتر می رود.
وی با اشاره به اهمیت و نقش مخاطب افزود: برای ارتباط با مخاطب قدم اول را باید اثر هنری بر دارد،حس برانگیزی اولین قدمی است که هر اثر هنری باید بردارد. مرحله اول اثرهنری حس و مرحله دوم میل و مرحله سوم تفکر است.
هنرمند مرتبه معنوی بالایی دارد
استاد فرید خدارحمی تصریح کرد: در هنر یک صورت داریم یک معنی که همان فرم و محتوا است، اساساً فرم بدون محتوا نداریم.
وی با اشاره به نقش و جایگاه هنرمند خاطرنشان کرد: کلمه هنرمند خیلی بزرگ است و مرتبه معنوی بالایی دارد و اساساً من در تعریف از خودم نمیگویم هنرمند هستم میگویم من کارمند هنرم.
مدرس این کارگاه عکاسی را یک هنر تکنولوژیک دانست و گفت: هنر عکاسی خودش به صرف ابزار نمیتواند کاری کند اما می تواند موضوع را به خوبی نشان دهد و ما را تا کرانه ها ببرد تکنولوژی کمک می کند تا مخاطب بهتر ببینند و عکاسی نیز یک هنر تکنولوژیک است.
انتهای پیام/