آخرین وضعیت گاوخونی/ خشکی حدود ۱۰۰ درصد تالاب
آخرین وضعیت گاوخونی/ خشکی حدود ۱۰۰ درصد تالاب
معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان اصفهان در مورد آخرین وضعیت تالاب گاوخونی اصفهان توضیحاتی داد.

به گزارش الماس؛ تالاب گاوخونی یکی از تالاب‌های مشهور در کشورمان به حساب می آید که بخشی از آن در استان اصفهان و بخشی نیز در استان یزد قرار دارد؛ این تالاب در ۳۰ کیلومتری شهر ورزنه قرار دارد و بعد از خشک شدن زاینده رود این تالاب نیز تحت تاثیر قرار گرفت و رفته رفته خشک شد و متاسفان این خشکی بر پوشش گیاهی و جانوری این تالاب نیز تاثیر گذاشت؛ حسین اکبری معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار الماس اظهار کرد: وضعیت تالاب گاوخونی بر اساس آخرین تصاویر ماهواره ای حدود ۱۰۰ درصد خشک است و شاید یک الی دو درصد از تالاب رطوبت داشته باشد ولی با توجه به اینکه آبی رها سازی نشده، زهآب کشاورزی نیز به حداقل رسیده و در اثر گرمای تابستان، سطح تالاب کاملا خشک شده است.

حسین اکبری در خصوص مهاجرت پرندگان به سمت تالاب عنوان کرد: وسط تالاب و بخشی از پایین دست رودخانه در منطقه ورزنه و اژیه اندکی زهآب و پساب کشاورزی دارد که می تواند برای پرندگان مهاجر جذاب باشد و باعث فرود آمدنشان شود.

معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان اصفهان درباره حق آبه تالاب گاوخونی بیان کرد: در خصوص حق آبه این تالاب بین المللی در چند سال اخیر پیگیری های زیادی در سطوح مختلف استانی و ملی انجام شده است، اگر نقشه راه احیای رودخانه زاینده رود و سند سازگاری با کم آبی استان به خوبی اجرا شود می تواند راهگشا باشد تا در مسیر احیای تالاب حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه در این دو سند، حق آبه های تالاب گنجانده شده و بر آن تاکید شده است، افزود: تأکید محیط زیست نیز بر این بوده که متناسب با شرایط بارش و ذخیره پشت سد، اگر شرایط نرمال باشد کل حق آبه تالاب که ۱۷۶ میلیون مترمکعب است و اگر شرایط کم بارشی باشد به عنوان کسری از میزان کل حق آبه تالاب تامین شود.

حسین اکبری اذعان داشت: توصیه ما این است که حق آبه در فصل زمستان رهاسازی شود و در فصل کشاورزی نباشد تا اطمینان بیشتری برای رساندن آب به تالاب وجود داشته باشد ولی متاسفانه سد زاینده رود پایین ترین ذخیره آب را دارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه آبی نیست که برای هیچ کاربری رهاسازی شود، تصریح کرد: امیدوارم وضعیت بارشی و باران ها بهبود پیدا کند، برای اجرای دو سند احیای زاینده رود و تالاب بین المللی گاوخونی برنامه جامعی جهت برون رفت از تنش های آبی و بحران آب وجود دارد.

اکبری گفت: یکی از اقدامات راهبردی در این زمینه، پایداری و استمرار جریان آب در بستر زاینده‌رود و تامین بخشی از حق آبه های تالاب متناسب با بارش ها است و اگر این دو برنامه اجرایی شود می توان گام به گام در جهت احیای تالاب قدم برداشت.

انتهای پیام/