محسن یارمحمدیان در گفتوگو با خبرنگار الماس در رابطه با ساختمان ترک اعتیادی که در نزدیکی باغ فدک از طرف شهرداری در حال ساخت است، اظهارکرد: شهرداری دوره قبل اعلام کرده بود تا آخر مهر ماه این ساختمان به بهره برداری می رسد ولی با توجه به تغییر مدیریت شهری امیدواریم این موضوع با سرعت بیشتری تکمیل شده و به بهره برداری برسد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان عنوان کرد: دو ساختمان ماده ۱۶ در استان در حال فعالیت هستند یکی از ساختمان ها در منطقه قلعه شور و ساختمان دیگر در منطقه سپاه مبارکه است که هر کدام از ساختمان ها به اندازه ۲۰۰ نفر و مجموعا برای ۴۰۰ نفر ظرفیت دارند.
یارمحمدیان بیان کرد: وضعیت مراکز ماده ۱۶ مطلوب است، فنی وحرفه ای برای معتادان در این مراکز کلاس برگزار و همچنین در کلاس های ورزش شرکت می کنند، روزی سه وعده غذای اصلی برایشان درنظر گرفته شده و وضعیت ترک و درمانشان زیرمجموعه پزشک و روانپزشک پیگیری می شود علاوه بر آن دستگاه های مسئول نیز در این زمینه همکاری می کنند تا روند درمان با سرعت بیشتری پیش رود.
وی با بیان اینکه در مراکز ماده ۱۶ تزریق دو دز واکسیناسیون معتادان انجام شده است، افزود: تعداد معتادانی که در استان اصفهان وجود دارند نسبت به میانگین کشوری، کمتر از نصف میانگین کشوری که مشخص شده، است ولی سرشماری متجاهرین امکان پذیر نیست.
محسن یارمحمدیان ابراز داشت: در خصوص تعداد متجاهر در استان در بین دستگاه ها اختلاف نظر وجود دارد اما مشکل اصلی و مهم ما این است که برای تمام متجاهرین به اندازه کافی مکان نداریم تا برای بازپروری و ترک اعتیاد آنها اقدام کنیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان تصریح کرد: با سرد شدن هوا در حال پیگیری برای ایجاد یک سر پناه برای این قشر هستیم با استانداری و شهرداری نیز در این خصوص جلسه داشتیم و اقداماتی انجام شده است.
یار محمدیان اذعان کرد: برخی از دستگاه ها مانند بهزیستی و شهرداری مؤظف و برخی از دستگاه های دولتی مانند زندان، دانشگاه علوم پزشکی و نیروی انتظامی مجاز هستند مرکز ترک اعتیاد بزنند، در استان اصفهان بهزیستی و سپاه مرکز ترک اعتیاد دارند شهرداری نیز در حال ساخت مرکز در باغ فدک است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه دستگاه های خصوصی نمی توانند مراکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ احداث کنند، تصریح کرد: مراکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ که در اصفهان وجود دارد جوابگوی نیاز استان نیست و با نیاز استان فاصله زیادی دارد، امیدوارم با به بهره برداری رسیدن ساختمان شهرداری در باغ فدک وضعیت بهتر شود.
یارمحمدیان ابراز داشت: مسئولیت مراقبت بعد از خروج معتادان از این مراکز، به عهده سیستم قضایی در حوزه معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری است و یک کمیته مسئولیت این موضوع را برعهده دارد.
وی در خصوص سرشماری معتادان اصفهان، افزود: در گذشته گفته شده که اصفهان بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار معتاد زن و مرد دارد، هر ۵ سال یکبار این آمار به روز می شود و مجددا بر اساس شاخص هایی که وجود دارد آمار اعلام می شود.
محسن یارمحمدیان در پایان خاطر نشان کرد: در کل می توان گفت آمار معتادان تقریبی است چرا که این آمار براساس معتادانی که دستگیر شده یا برای ترک به مراکز ترک اعتیاد رجوع کرده و یا به مراکز علمی دانشگاه برای دریافت متادون مراجعه کردند، مشخص شده است.
انتهای پیام/