به گزارش الماس به نقل از روابط عمومی سازمان، عباسی، مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان اظهار کرد: در شرق اصفهان برای استفاده از آبهای لب شور اقداماتی در حال انجام است، برای سرمایهگذاری در فعالیتهای شیلاتی و تولید ماهیان سردآبی و گرمابی و غیره ظرفیتهای خوبی داریم، برای نخستین بار تخم چشم زده قزل آلا در استان تولید شده و فعالیتهای خوبی در حال شکلگیری است.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان تصریح کرد: سال گذشته در مجموع بیش از ۱۰هزار تن تولید آبزیان و ۶۷ میلیون قطعه ماهیان زینتی، ۳۰ میلیون تخم چشم زده و غیره داشتیم و رتبههای خوبی در کشور کسب کردیم. در شهرستان اصفهان، ظرفیت خوبی برای تولید ماهیان در آب لب شور داریم، الان پرورش ماهی قزل آلا در آبهای لب شور انجام میشود، استخرها با استفاده از مکانیزاسیون وضعیت تولید مناسبی دارند، بازدید و بررسیهای زیادی از مناطق مختلف استان داشتیم، لیست بهرهبرداران احصا شد و به آب منطقهای هم اعلام شد.
عباسی گفت: بازدیدهایی با حضور کارشناسان دامپزشکی داشتیم و دورههای آموزشی خوبی نیز برگزار و کارتهای شناسایی برای تولیدکنندگان صادر شد. بیش از ۳۰۰مزرعه پرورش ماهی در مناطق شرقی استان نیاز به مجوزهای لازم دارند، موضوع ایجاد تعاونیها را پیگیر هستیم که در این خصوص نیاز به مشوقهایی است، در خصوص آرتمیا دو مزرعه پایلوت داریم و با توجه به مصرف در پرورش انواع ماهیان، نیاز به آرتمیا در استان احساس میشود.
در ادامه افراسیابی معاون آبزیپروری سازمان شیلات ایران اظهار کرد: در سازمان شیلات پیگیر پرورش میگو در آبهای لب شور کشور هستیم. سه برنامه برای پرورش آبزیان داریم که در حالت آرمانی تا پنج سال آینده تولید بخش آبزیپروری به یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن در سال میرسد و برای رسیدن به این ظرفیت نیاز به استفاده از تمامی ظرفیتها است.
وی ادامه داد: در پرورشهای پایلوت باید تمامی دادهها مستندسازی و اطلاعات ثبت شود و با دقت موارد پیگیری شود، خوشبختانه دانش فنی خوبی در کشور وجود دارد و باید از این ظرفیت نیز بهره برد. در میگو ظرفیتهای خوبی داریم و میتوان به خوبی از آن بهره برد، تنش آبی میتواند یک فرصت برای آبزیپروری باشد به شرط آنکه با توجه به الزامات و شرایط برنامهریزی شود و امور پیگیری شود.
همچنین معدنی مدیر کل پرورش آبزیان شور شیلات ایران گفت: در خصوص آخرین وضعیت تولید میگو، در سال ۱۴۰۰ در ۵ استان بیش از ۵۸ هزار تن میگو تولید شده است. تولید میگو با نگاه صادرات محور و ارزآور است. سیستم تولید میگو در کشور، نیمه متراکم است یعنی تعداد لارو رهاسازی شده در استخرها تعداد مشخص و تعریف شده هستند، میانگین تولید میگو کشور ۴ هزار و ۲۰۰ تن در هر هکتار است و بوشهر و هرمزگان در حال حاضر از قطبهای پرورش میگو کشور هستند، طول تولید میگو حدود ۴ ماه است.
مدیر کل پرورش آبزیان شور شیلات ایران تاکید کرد: در پایان ۱۴۰۴ تولید سالانه بیش از ۱۳۰ هزار تن میگو در نظر گرفته شده که با نگاه ایجاد امنیت غدایی و معیشتی است و برای همین موضوع تولید میگو در آبهای لب شور در استانهای غیر ساحلی را دنبال میکنیم. با یک همفکری و نگاه واقع بینانه کار را پیش ببریم، در آبهای لب شور میتوان انواع آبزیان، آرتمیا، میگو، جلبک و غیره پرورش داد اما نیاز به بررسی و برنامهریزی دقیق دارد.
در ادامه فوقی مدیر حوزه ریاست سازمان اظهار کرد: از حضور مسئولان شیلاتی در استان تشکر و قدردانی میکنیم و امیدواریم با کمک مسئولان بتوانیم در استان اصفهان طرحای خوبی در این زمینه اجرا کنیم. طرحهای فعلی در خصوص میگو و آرتمیا و…. پایلوت اجرایی میشوند و نباید توقعات بیجا ایجاد کرد که در آینده باعث ایجاد مشکلاتی برای بخش شود، از طرفی در استان محدودیت آبی بسیار زیاد است و باید به این موضوع توجه ویژه داشت و تدابیر لازم اندیشیده شود.
انتهای پیام/