به گزارش الماس، در این نشست محمودرضا افلاکی، مدیر حفظ نباتات سازمان اظهار کرد: اقدامات زیادی در شبکه مراقبت جهت مبارزه با سن انجام شده است، اماکن مهم زمستان گذران سن غلات رصد و پایش میشوند، در نقاط مختلف، اماکن زمستان گذران وجود دارند که بازدیدهای مختلفی انجام میشود.
وی ادامه داد: آموزش به کشاورزان و بهرهبرداران در خصوص مبارزه با سن غلات بسیار مهم است، باید از تمامی امکانات بهره برد و بر همین اساس از آموزشهای چهره به چهره نیز بهره بردیم.
مدیر حفظ نبابات سازمان تصریح کرد: در تمامی شهرستانها موارد با قدرت پیگیری میشود، اقدامات عملیاتی انجام میشود، اقدامات مبارزهای هم با امکانات موجود انجام میشود از امکانات مختلفی همچون پهپاد نیز باید بهره گرفت.
وی افزود: مشکلاتی در مدیریت سن وجود دارد همچون افزایش قیمت سم و عدم وجود سمپاش مناسب، صعب العبور بودن و عدم وجود برخی امکانات و… که باعث ایجاد مسائلی میشود.
افلاکی با بیان اینکه در خصوص علفهای هرز نیز اقدامات خوبی انجام شد، گفت: زمان مبارزه با علفهای هرز در حال عبور است و الان بهترین زمان برای مبارزه است، خسارات علفهای هرز در مزارع تا ۳۰ درصد هم میرسد لذا لازم است به این موضوع توجه ویژه شود.
وی گفت: پیشنهاداتی همچون تامین خودرو و نیرو، گسترش همکاری منابع طبیعی با حفظ نباتات، تامین به موقع اعتبارات، استفاده از تکنولوژی پیشرفته، برگزاری جلسات ستاد گیاهپزشکی شهرستانها و… میتواند به بهبود مبارزه با سن کمک کند، در خصوص علفهای هرز نیز ضروری است اقدامات بر اساس برنامه انجام شود، برگزاری روز مزرعه و ارائه آموزشهای لازم به کشاورزان نیز در بهبود علمکردها در این بخش موثر است.
انتهای پیام/