تولید بیش از ۶۷ میلیون عدد انواع ماهیان زینتی در استان اصفهان
تولید بیش از ۶۷ میلیون عدد انواع ماهیان زینتی در استان اصفهان
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی اصفهان گفت: امروز شاهد تولید بیش از 67 میلیون عدد انواع ماهیان زینتی در استان اصفهان هستیم، روند حرکت این صنعت در ایران رو به رشد و صعودی بوده است.

به گزارش الماس به نقل از روابط عمومی سازمان، محمدرضا عباسی، مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان اظهار کرد: با نگرش بر توسعه شهرنشینی و زندگی ماشینی و دور شدن هر چه بیشتر انسان‌ها از طبیعت، بهره‌مندی و داشتن یک نماد کوچک از طبیعت زیر آب در منازل و مکان‌های عمومی می‌تواند تاثیر مثبت و مناسبی را بر آرامش روح و روان انسان‌ها بجا بگذارد که ما در این عرصه استفاده از آکواریوم و تماشای ماهیان زیبا و رنگارنگ را پیشنهاد می‌کنیم.

وی در خصوص وضعیت تولید و پرورش ماهیان زینتی یا ماهیان آکواریومی اظهار کرد: امروز شاهد تولید بیش از ۶۷ میلیون عدد انواع ماهیان زینتی در استان اصفهان و حدود ۲۵۰میلیون قطعه در کشور هستیم، روند حرکت این صنعت در ایران رو به رشد و صعودی بوده است.

عباسی گفت: استان اصفهان به عنوان یکی از مهمترین قطب‌های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در ایران محسوب می‌گردد که این امر نشان دهنده قدمت این فعالیت در استان که به حدود یکصد سال می‌رسد، است.

وی گفت: وجود اشخاص علاقمند به این رشته در استان، و استفاده از الگوهای مدرن تکثیر و پرورش این گونه آبزیان زیبا و رنگارنگ و دسترسی به منابع مختلف و متعدد راه را برای توسعه و پیشرفت این رشته در استان مهیا کرده است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان گفت: پراکنش تولید در استان در سال ۱۴۰۰ به این شکل است که شهرستانه‌های کاشان ۴۰میلیون قطعه، نجف آباد ۱۱میلیون قطعه، اصفهان ۵/۵ میلیون قطعه، آران و بیدگل ۲/۲میلیون قطعه، نطنز ۲/۳ میلیون قطعه و سایر مناطق ۴/۶ میلیون قطعه تولید داشتند. تنوع گونه‌های تولیدی زنده زا شامل انواع گوپی، مولی، پلاتی و سوارتیل که در حدود ۱۰تا ۱۵ میلیون قطعه در استان تولید می‌شود.

وی افزود: گونه گلد فبش و کوی در حدود ۱۵تا ۲۰میلیون قطعه و سایر گونه‌های تخمگذار اعم از سیکلیدها و تتراها که نسبتا فراوانی زیادتری نسبت به سایر گونه‌ها دارند در حدود ۳۰ تا ۳۵ میلیون قطعه از تولید استان را دربرمی‌گیرند.

وی در ادامه در خصوص علل رشد صنعت تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در ایران گفت: به طور کلی علت روند رشد ماهیان زینتی در ایران مخصوصاً بعد از سال ۷۹ به دو دلیل عمده است، اول به دلیل اقبال تولیدکنندگان قدیمی به گرفتن پروانه بهره‌برداری و دوم به دلیل استقبال تولیدکنندگان جدید از رشد بازار و اقبال به سرمایه‌گذاری و تولید ماهیان زینتی و بدنبال آن صادرات و ارزآوری برای کشور است.

عباسی درباره اهمیت پرورش ماهیان زینتی و آکواریومی گفت: کشور ما دارای پتانسیل فراوان و ظرفیت‌های بالا در امر تولید و صادرات این گونه آبزیان است. توسعه صنعت پرورش ماهیان زینتی با هدف استفاده بهینه از منابع آب و امکانات موجود تولید اشتغال و در آمد را به دنبال دارد. ماهیان زینتی از معدود آبزیانی هستند که به راحتی در زندگی شهری و آپارتمان نشینی با کمترین هزینه قابل نگهداری است.

وی در ادامه با اشاره به نکاتی در مورد ماهی قرمز شب عید بیان کرد: خرید ماهی قرمز از دیر باز بعنوان یکی از اجزای تشکیل دهنده سفره هفت سین ایرانیان و این ماهی از خانواده سیپرنیده (کپور ماهیان) است، دامنه تحمل آبهای سرد و گرم را از صفر تا ۳۰ درجه را دارد در زمان خرید و پس از آن رعایت نکات زیر مهم است.

۱- شاداب بودن ماهی بدنبال غذا خوردن و باله‌های باز و شعاع‌های باله سالم و بدون خوردگی فلس‌های سالم و بدون خوردگی و قارچ و همچنین تحرک بالا از نشانه‌های مهم سالم بودن ماهی است.

۲- نگهداری ماهی با سایز بزرگ در تنگ و ظرف کوچک ممنوع؛ اندازه ظرف ۵ برابر سایز ماهی قابل قبول و در غیر اینصورت ماهی از شرایط نگهداری خود گله‌مند است.

۳- در صورت عدم شرایط مناسب برای نگهداری این ماهی واقعا از خرید آن امتناع کنید چون ماهی در این شرایط عمر کوتاهی خواهد داشت.

۴- در صورت دارا بودن شرایط فوق پس از خرید و عدم تمایل برای نگهداری ماهی از رهاسازی در سدها ،آب بندان‌های طبیعی و مصنوعی به لحاظ حفظ شرایط اکوسیستم طبیعی دریاچه خودداری گردد.

۵- علاوه بر ماهی قرمز و گلدفیش گونه‌های دیگر نیز از جمله انواع زبرا ،گلو فیش‌های (ماهی رنگی)، فایتر و غیره می‌تواند در سفره هفت سین و ایام عید مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام/