سفالگری منجر به افزایش دقت و تمرکز می‌شود
سفالگری منجر به افزایش دقت و تمرکز می‌شود
هنرمند سفالگری گفت: در مرحله پایانی به گل رسی که ورز خورده فرم می دهیم، در سفالگری باید دقت زیادی به خرج دهیم تا ظرفی که ساخته می شود کج نباشد، ترک نخورد، فرم مطلوبی داشته باشد و سطح آن نیز مسطح باشد، به همین منظور سفالگری یکی از هنرهایی است که برای افزایش دقت و تمرکز نیز بکار گرفته می شود.

بهرام سوادکوهی در گفت‌وگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: چندین دهه است که اقوام در حوزه سفالگری مشغول به کار هستند و برخی فرزندان زیردست پدران خود سفالگری را فراگرفته و آن‌ها مشغول به کار می شوند، برای من نیز این موضوع صدق کرد و بواسطه آموزش دیدن زیرنظر پدرم در جوانی وارد این شغل شدم.
هنرمند اصفهانی با اشاره به اینکه ۳۰ سال است سفالگری انجام می دهد، عنوان کرد: ابزار کار ما شامل خاک رس، چرخ سفالگری، سوزن سفالگری، چاقوی سفالگری، مشته، کاردک، اسفنج، قلمو و سیم قطع کننده است که هرکدام از این ابزار در مرحله های متفاوت ساخت اشیاء سفالی به کار گرفته می شوند ضمن اینکه ابزار و ادوات سفالگری دم دست بوده و از لحاظ اقتصادی، ارزان قیمت هستند.
سوادکوهی اشاره کرد: نسبت ترکیب آب با خاک رس مهم است، نباید خاک رس رقیق یا غلیظ باشد و به منظور مستحکم بودن ظروف سفالی مهم است غلظت گل رسی که درست می کنیم برای اینکار ایده آل باشد تا ظرف باکیفیتی ساخته شده و از استحکام مطلوبی برخوردار باشد و همچنین ترک نخورد در مرحله بعد باید گل را ورز دهیم تا هوای داخل گل نیز گرفته شود.
وی افزود: در مرحله پایانی به گل رسی که ورز خورده فرم می دهیم، در سفالگری باید دقت زیادی به خرج دهیم تا ظرفی که ساخته می شود کج نباشد، ترک نخورد، فرم مطلوبی داشته باشد و سطح آن نیز مسطح باشد، به همین منظور سفالگری یکی از هنرهایی است که برای افزایش دقت و تمرکز نیز بکار گرفته می شود.
بهرام سوادکوهی ادامه داد: بازار فروش ظروف سفالی باتوجه به اینکه سالانه طرح و رنگ های زیادی از اشیا وارد بازار می شود، گاهی تحت تاثیر قرار گرفته و فروشش کم می شود اما در کل از آنجایی که قیمت سفال پایین بوده و اشکال زیبایی با آن می توان خلق کرد همیشه توجه ها را به خود جلب کرده و به خوبی فروش می رود.
هنرمند سفالگری اصفهانی متذکر شد: از دیگر مزیت های سفال، مزین کردنش به رنگ های زیبا است همچنین با لعاب کردن سفال می توان این هنر را وارد فاز دیگری کرده و به صورت حرفه ای تری به زیبا کردنش پرداخت ضمن اینکه سفال لعاب خورده نیز طرفداران زیادی داشته و به وفور تولید می شود.
سواد کوهی گفت: در طول سال، فروش سفال برقرار است اما از ابتدای زمستان سر سفالگرها به شدت شلوغ می شود، بیشترین میزان فروش سفال در اسفند و فروردین ماه ثبت می شود همچنین تقاضا برای ظروف هفت سین و حوض های سفالی ماهی در این مدت به شدت بیشتر می شود به همین جهت از زمستان سفارشات را شروع کرده و زودتر مشغول به کار می شویم تا برای فروش فصل بهار آماده شدیم.
انتهای پیام/ج ی