صدور پروانه الکترونیکی، گامی موثر برای ساختمان‌های کمتر از ۵ هزار متر است
صدور پروانه الکترونیکی، گامی موثر برای ساختمان‌های کمتر از ۵ هزار متر است
عضو انجمن صنفی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان اصفهان معتقد است طرح صدور پروانه الکترونیکی ساختمان، گامی موثر برای ساختمان‌های کمتر از ۵ هزار متر است و بهتر است در این زمینه اقدامی ویژه نیز برای انبوه سازی صورت گیرد.

به گزارش الماس به نقل از اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، طرح صدور پروانه الکترونیکی ساختمان که وعده آن از مدت‌ها قبل به شهروندان اصفهانی داده شده بود، از پایان خردادماه سال ۱۴۰۱ با تلاش و پیگیری‌ مدیریت شهری در شهر اصفهان رسماً اجرایی شد.
بر این اساس مالکان با ثبت‌نام در سامانه مربوط به پروانه الکترونیکی ساختمان می‌توانند هزینه پروانه ساختمان را بر اساس محاسبات سیستمی رؤیت و پرداخت کنند، از ضوابط و مقررات مرتبط با پلاک خود اطلاع یابند و پروانه ساختمانی را به صورت غیرحضوری دریافت کنند.
مهدی شیخ سجادیه که از اعضای انجمن صنفی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان اصفهان است، درباره مزایا و نکات خاص این طرح می‌گوید: طرح صدور پروانه الکترونیکی ساختمان برای پروژه‌هایی که مشمول بند «الف»، «ب» و «ج» قانون نظام مهندسی هستند، یعنی پروژه‌هایی با متراژ کمتر از ۵ هزار متر مناسب و کمک کننده است، چراکه این پروژه‌ها پیچیدگی کمتری دارند و البته از لحاظ آماری تعداد آنها بسیار زیاد است.
او می‌افزاید: اما پروژه‌های بند «د» به علت پیچیدگی‌هایی که دارند و همچنین ضوابط دشوار انبوه‌سازی در اصفهان، نیاز به پیش‌بینی مسیر جداگانه ای دارند.
شیخ سجادیه تأکید می‌کند: سامانه سرای ۸ و سرای ۱۰ پاسخگوی این پروژه‌ها نیست زیرا این پروژه‌ها از پیچیدگی بسیاری برخوردارند و ارتباطات در پیش‌برد آنها اهمیت زیادی پیدا می‌کند.
به گفته شیخ سجادیه، در واقع طرح صدور پروانه الکترونیکی برای عموم شهروندان بسیار مناسب است اما برای انبوه‌سازان و پروژه‌های بزرگ باید کانال ویژه‌ای پیش‌بینی شود که همزمان با پیگیری در سرای ۱۰، ارتباط میان مالک و شهرداری قطع نشود.
او با بیان اینکه بهتر است در کنار سامانه فعلی، یک کانال جداگانه برای ارتباط انبوه‌سازان و مالکان با معاونت شهرسازی ایجاد شود، می‌گوید: برخی از این پروژه‌ها به استعلام‌ها و رضایت‌نامه‌هایی نیاز دارد که فرآیند کار را سخت و پیچیده می‌کند، چنانکه گاهی روند کار حدود یک سال به طول می‌انجامد و انحصار آن در فعالیت سیستمی و سامانه‌ای، باعث طولانی‌تر شدن زمان آن می‌شود.

انتهای پیام/