مائده دادخواه در گفتوگو با خبرنگار الماس اظهار کرد: داشتن عضلات حجیم و خوش فرم یکی از عللی است که بسیاری از خانم ها و آقایان را روانه باشگاه بدنسازی می کند، بدنسازی موجب می شود که قدرت عضلات و مفاصل افزایش پیدا کند و نتیجه این موضوع این است که در ادامه زندگی می توان فعالیت بدون مشکل داشت.
مربی بدنسازی عنوان کرد: بدنسازی موجب افزایش تراکم استخوان ها می شود که نتیجه آن این است که در سنین بالاتر از پوکی استخوان در امان باشیم همچنین بدنسازی موجب افزایش هورمون اندورفین در بدن که بعنوان هورمون شادی نیز شناخته شده است، می شود و سلامت روانی را افزایش می دهد.
دادخواه با اشاره به اینکه بدنسازی موجب تناسب اندام بیشتر، سلامت، زیبایی، افزایش انعطافپذیری، افزایش سوخت و ساز، تنظیم فشار، افزایش طول عمر و بهبود کیفیت زندگی می شود، بیان کرد: محققان تاکید کردند که شواهدی وجود ندارد که روزه داری به بدن ضرر می رساند و باید از افطار تا سحر به میزان کافی آب نوشیده شود.
وی افزود: همچنین در تحقیقات انجام شده مشخص شده است که روزه داری برای سلامت قلب و عروق مفید است، هدف اصلی ما در ماه مبارک رمضان بالا بردن متابولیسم بدن است و برای تحقق این امر باید عضله بسازیم چرا که هر چه بافت ماهیچهای و عضلانی بیشتری داشته باشیم، متابولیسم بدن نیز افزایش پیدا می کند.
*با افزایش متابولیسم در وقت استراحت نیز کالری سوزانده می شود
مائده دادخواه با بیان اینکه با افزایش متابولیسم در وقت استراحت نیز کالری سوزانده می شود، اذعان کرد: با این تفاسیر می توان گفت ورزش کردن نه تنها بد نیست بلکه اگر به صورت اصولی و منظم انجام شود باعث کالری سوزی، عضله سازی و از دست دادن چربی ها و سموم بدن می شود.
مربی بدنسازی تصریح کرد: از جمله فواید ورزش کردن در ماه مبارک رمضان افزایش استقامت فکری و صبر افراد، جلوگیری از تجمع چربی و تسریع عمل سوخت و ساز در بدن است، باید بدانیم که ورزش کردن و لاغری در ماه رمضان برای بدن ضرری ندارد پس باید در این ماه نیز یک برنامه ورزشی منظم داشته باشیم تا در این ماه دچار اضافه وزن نشویم.
دادخواه ادامه داد: ورزش کردن در ماه رمضان را باید جدی بگیریم و آن را با یک برنامه رژیم غذایی سالم همراه کنیم ناگفته نماند که رژیم غذایی از اصول اولیه ورزش بدنسازی است و یکی از فاکتورهای مهم این ورزش است چرا که ۵۰ درصد عضله سازی در رشته بدنسازی، توسط تغذیه تأمین می شود.
وی افزود: تغذیه در کنار ورزش باعث می شود کاهش وزن یا افزایش وزن داشته باشیم، ورزشکاران می توانند در ماه رمضان با رساندن مواد غذایی غنی به بدن، انرژی لازم جهت ورزش کردن و حفظ استایل بدنشان را کسب کنند روزی داری به شرط رعایت نکات تغذیه ای و جلوگیری از پایین آمدن فشار و قند بدن، مانع از انجام فعالیت های ورزشی ورزشکاران نمی شود.
مائده دادخواه گفت: مصرف تمام گروه های غذایی شامل غلات، لبنیات، گوشت و تخم مرغ، میوه و سبزیجات، حبوبات و غیره در ماه رمضان نیز مانند سایر ماه ها برای مردم به ویژه ورزشکاران تاکید می شود که با مصرف این گروه های غذایی سالم، بدون آسیب رساندن به بدن می توان روزه داری و ورزش نیز کرد.
این مربی بدنسازی ادامه داد: تاکید می کنیم که وعده سحری به هیچ عنوان نباید حذف شود چرا که این وعده بیشترین انرژی را به بدن منتقل می کند، بهتر است ورزشکاران در این وعده، مواد غذایی که شامل پروتئین است مانند تخم مرغ، حبوبات و انواع گوشت ها را مصرف کنند.
دادخواه بیان کرد: پیشنهاد می کنم ورزشکاران بجای خوردن آب زیاد در وعده سحری، از میوه جاتی که آبدار است استفاده کنند، یک لیوان آبمیوه تازه یا شربت لیمو عسل اثر خوبی روی نگهداشتن آب بدن دارد و مفید و مغزی نیز هستند.
*نیاز های فوری بدن برای افراد در وعده افطار بدست می آید
وی خاطرنشان کرد: نیاز های فوری بدن برای افراد در وعده افطار بدست می آید، یک منبع انرژی به شکل گلوکز که قند خون را تأمین می کند و برای سلول ها مخصوصا سلول های مغز و اعصاب نیز مورد نیاز است در این وعده باید به بدن برسد، خرما و آبمیوه منابع خوبی از این نوع ماده غذایی هستند سوپ سبزیجات نیز به حفظ تعادل قند کمک می کند.
مائده دادخواه اذعان کرد: بهتر است افطار را با یک فنجان آب، چای کمرنگ یا شیری که گرم باشند شروع و حتی الامکان از نوشیدن آب زیاد امتناع کنیم چرا که موجب بی حالی، ضعف و معده درد می شود، توصیه میشود در ساعات بعد از افطار میزان نوشیدن آب و مایعات بیشتر شود.
مربی بدنسازی با بیان اینکه موضوع نوشیدن اصولی آب در ماه رمضان برای ورزشکاران حائز اهمیت است چرا که موجب می شود در هنگام ورزش دچار کم آبی نشوند، توضیح داد: بعد از خوردن یک نوشیدنی گرم در افطار باید غذایی خورده شود که سبک، پرکالری و زود هضم است مانند شله زرد، علاوه بر آن بهتر است روزه را با قندهای مفید و طبیعی نظیر کشمش، خرما و انجیر همراه با نوشیدنی گرم باز کرد.
دادخواه ادامه داد: در وعده افطار از خوردن غذاهای سنگین و پر حجم خودداری کنید همچنین فست فودها و سرخ کردنی ها گزینه خوبی برای افطار نیستند و به صورت جدی از مصرف این قبیل مواد غذایی در وعده افطار خودداری کنید چرا که آسیب های جدی به معده وارد می کند.
وی در پایان تصریح کرد: بدنسازی رشته ای است که نیاز به تلاش مستمر و زیاد دارد، علاوه بر آن یادگیری کامل این ورزش توسط مربی نیز از الزامات است، بدون مطالعه و یاد گرفتن نکات اساسی، بدون داشتن رژیم اصولی و همچنین بدون تکنیک های ورزشی نمی توان از سطح مبتدی به سطح پیشرفته و یک ورزشکار عالی رسید.
انتهای پیام/