به گزارش الماس خبر، محمدزمان احمدی، مدیر جهادکشاورزی شهرستان فریدن اظهار داشت: ۳۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان فریدن به کشت انواع سیب زمینی اختصاص دارد.
وی افزود: ۲۰درصد از سیبزمینی برداشت شده در این شهرستان تا کنون فروخته شده و ۷۰ درصد در انبار ذخیره شده است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان فریدن گفت: از مجموع ۱۳۰ هزار تن سیب زمینی برداشت شده مقدار ۱۵۰۰۰تن به کشورهای عمان، عراق افغانستان، قزاقستان، امارات و بازارهای داخلی از جمله اصفهان، قم، تهران و شیراز صادر میشود.
احمدی بیان کرد: با توجه به پتانسیل بالای منطقه فریدن برای تولید سیب زمینی کشاورزان قبل از کاشت باید نیاز بازار را بدانند نبود آگاهی کشاورزان را با چالش بزرگی مواجه میکند.
وی افزود: کشت سیب زمینی در شهرستان فریدن از اوایل سال آغاز میشود و تا نیمه خردادماه ادامه دارد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان فریدن اظهار کرد: ۶۰ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در شهرستان را رقم آگریا و مابقی را ارقام جِلی، سانته و مارفونا تشکیل می دهد.
احمدی، مشکلات کشاورزان سیبزمینی کار را پائین بودن قیمت در فصل برداشت و نبود کارگر فصلی بیان کرد و اظهار داشت: با توجه به پتانسیل بالای منطقه برای کشت صنعتی این محصول نیازمند یک حرکت ترویجی و اثر گزار است.
وی گفت: کشاورزان فقط طبق الگوی کشت سیب زمینی بکارند و سوق دادن کشاورزان به کشت صنعتی سود دهی بیشتری خواهد داشت.
طهماسب مختاری، کشاورز روستای خویگان در گفتوگو با خبرنگار فارس، در فریدن اظهار داشت: من به اتفاق شرکاء در امر کشاورزی مشغول هستیم و هرساله ۱۲ هکتار از ارضی کشاورزی را به کشت انواع سیب زمینی اختصاص می دهیم.
وی افزود: کود با قیمت بسیار بالا تهیه می کنیم و انتظار داریم دولت در امر تهیه کود و فروش سیب زمینی کشاورزان را یاری کند ولی متاسفانه پشتیبانی نمی کنند.
مجید نجفی دیگر کشاورز سیبزمینی کار گفت: اگر سیبزمینی صادر نشود کشاورز دچار مشکل می شود.
وی افزود: به علت قیمت پائین محصول سیب زمینی باید سیب زمینی برداشت شده را انبار کنیم و اگر بازار خوب نبود متاسفانه محصول خراب میشود و باید آن را معدوم کنیم.
نجفی گفت: قیمت سیب زمینی سال گذشته کیلویی ده هزارتومان بود ولی امسال هفت هزار تومان است که عمده ترین مشکل کشاورزان سیب زمینیکار قیمت محصول است.
انتهای پیام/فارس